8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

19.10.2019 / 09:37 BiH - BIHAMK

Magla u planinskim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove

Magla u planinskim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove
Foto: AA
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u  planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-4 Doboj-Gračanica, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Krupac-Bogatići.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo