29°C
Mostar 34°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 32°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

21.10.2019 / 17:31 Politika - Poruka iz HDZ-a

Bevanda: Sa SDA o Izbornom zakonu i završnoj fazi dogovora

Bevanda: Sa SDA o Izbornom zakonu i završnoj fazi dogovora
Vjekoslav Bevanda / Vijesti.ba
Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice izjavio je u ponedjeljak kako je potrebno što prije formirati Vijeće ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više, ocijenivši ...

... kako ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Europskoj uniji.

- Vrijeme je da se prestane s optužbama i prebacivanjem krivnje jednih na druge i da konačno uradimo ono što je zakonska obveza i za što su nam birači dali glas - naglasio je Bevanda, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, mnogi projekti su u zastoju jer nije formirana vlast na razini BiH.

- Čekamo ratificiranje niza ugovora kako bi sredstva iz kreditnih aranžmana bila operativna. Ako se budemo držali svatko svojih zahtjeva i na neki način političkih ucjenjivanja na gubitku će biti svi u BiH - poručio je ministar financija i riznice.

U BiH je važno raditi više i jače na vraćanju povjerenja među narodima, što je i obveza političkih predstavnika svih naroda. Nužan je dogovor svih strana te postavljanje realnih ciljeva koji će biti što prije i provedivi, upozorio je Bevanda.

Imajući u vidu naša nastojanja, istaknuo je ministar, bilo bi dobro da sastanak HDZ BiH i SDA koji je zakazan za idući ponedjeljak, 28. listopada, bude ujedno i završna faza u dogovorima oko formiranje vlasti kako bi država normalno funkcionirala i pomogla prije svega žiteljima u rješavanju njihovih životnih pitanja.

- HDZ BiH ničim nije uvjetovao formiranje vlasti, osim poštivanjem Ustava i zakona, ali smo uvijek otvoreni u svojom kritikama zbog nedorečenosti i manjkavosti Izbornog zakona BiH i nedostatka volje da se kreiraju nova rješenja kojim će se poštivati potrebe svih naroda u BiH. Nadam se da će se ovom pitanju posvetiti pažnja ne samo na ovom stranačkom sastanku nego uopće u političkom životu BiH - zaključio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo