15°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

21.10.2019 / 17:35 BiH - Općina Novi Grad

Počinju radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u Sarajevu

Počinju radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u Sarajevu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u općini Novi Grad Sarajevo uskoro će početi.

To je ozvaničeno današnjim potpisivanje prvog pojedinačnog ugovora za izvođenje radova u vrijednosti 2,2 miliona KM koji su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme Euro-Asfalt Hamed Ramić, uz prisustvo ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete.

Radi se o prvom pojedinačom ugovoru u sklopu okvirnog sporazuma za rekonstrukciju ulice Džemala Bijedića koji je ranije potpisan s firmom Euro-Asfalt u vrijednosti 6,5 miliona KM.

Taj ugovor podrazumijeva rekonstrukciju i proširenje prvih 900 metara ceste od 9. transverzale, odnosno od firme Energoinvest TDS d.d. do raskrsnice kod firme Gras.

Efendić je rekao da ta saobraćajnica ima dvije kolovozne trake, a planirano je da bude proširena na četiri.

Dodao je da će se u periodu do zime radovi vršiti izvan trupa saobraćajnice, a oni podrazumijevaju zamjenu instalacija i proširenje same saobraćajnice.

Planirano je da se većina radova izvodi u noćnim satima kako bi što manje uticali na samo odvijanje saobraćaja. Početkom naredne građevinske sezone trebalo bi sve biti spremno za asfaltiranje saobraćajnice u novom profilu s četiri kolovozne trake.

Ministar Šteta kazao je da se radi o vrlo bitnoj dionici koja će se u konačnici raditi od 9. do spoja sa 5. transverzalom, a bit će izvršena rekonstrukcija i proširenje 2,3 kilometra saobraćajnice.

Rok za izvođenje radova predviđenih prvom fazom je šest mjeseci, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo