16°C
Mostar 19°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

22.10.2019 / 16:50 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik nervozan zbog posjete Zvizdića SAD-u i insistiranja na NATO putu

Dodik nervozan zbog posjete Zvizdića SAD-u i insistiranja na NATO putu
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.

"Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Savjetu ministara /u tehničkom mandatu/ mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li /Mirko/ Šarović, /Dragan/ Mektić i /Igor/ Crnadak misle da je neusvajanje godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate?", upitao je Dodik.

On je istakao da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

"Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država", naglasio je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt separtmentu Metjuom Palmerom, na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH, te se založio za integracije BiH u NATO.
(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo