15°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

23.10.2019 / 17:01 Politika - SNSD i DNS

Dodik i Pavić bez konkretnog dogovora, želja nastavak koalicije

Dodik i Pavić bez konkretnog dogovora, želja nastavak koalicije
Foto: RAS Srbija / Vijesti.ba
Završen je sastanak delegacija SNSD-a i DNS-a u Banjaluci nakon kojeg su se medijima obratili lideri stranaka, Marko Pavić i Milorad Dodik.

Pavić je kazao da je održan konstruktivan sastanak s ciljem rješavanja problema.

- Mnogo stvari smo jednu drugima danas rekli. Govorili smo o tome kako da unaprijedimo život u RS, kako da unaprijedimo parlamentarni život u RS. Iz toga je proizašlo mnogo zaključaka. Sve što smo danas dogovarali bit će sistematizovano, a sljedeće sedmice biće sastanak u Novom sastavu sa novim zaključcima - kazao je Pavić.

Pavić je dodao da su obje stranke izrazile odlučnost da se i dalje radi na jačanju koalicije.

"Imali smo jedan konstruktivan sastanak s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi problemi koji su stajali između nas i opterećivali te odnose, a veliko je pitanje da li su imali takav značaj da trebaju opteretiti odnose. Mnoge stvari smo rekli, mnoge prijedloge uputili kako da unaprijedimo život u RS, rad Parlamenta, kako da unaprijedimo rad na nivou BiH i veoma puno zaključaka je iz toga proizišli. Razgovor je protekao u duhu saradnje, tolerancije i prijateljstva", kazao je Pavić kratko i dodao:

"Dogovorili smo da sistematizujemo probleme, da iduće nedjelje održimo isti sastanak i tada izađemo sa jasnim zaključcima pred sve vas".

Milorad Dodik je dodao da saradnja unutar koalicije nije upitna.

"Pavić je rekao sve već što je bilo važno. SNSD, DS i SP su bili u centru dešavanja proteklih 20 godina svega vezanog za RS. To nas opredjeljuje da idemo dalje, naša koalicija i saradnja nije upitna. Imajući u vidu da postoje problemi vezano za niže nivoe, dogovorili smo se da se zaustave sva imenovanja, vlada ništa neće raditi, dok se ne dogovore. Veoma racionalno smo pričali da se dogovorimo do kojeg nivoa se moraju dogovoriti stvari, a naredne sedmice će naše ekipe nastaviti da rade i privedu našem zajedničkom cilju", kazao je Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo