9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

25.10.2019 / 15:17 Obrazovanje - ETwinning škola

Osmanović primio predstavnike Devete osnovne škole Maoča

Osmanović primio predstavnike Devete osnovne škole Maoča
Foto: Ured gradonačelnika Brčko distrikta BiH

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović primio je u petak učenike i nastavnike Devete osnovne škole Maoča koja je ostvarila najveći broj bodova pri dodjeljivanju oznake eTwinning škola u BiH.

Osmanović je kazao kako je ova nagrada značajna za Distrikt, ali ujedno i pozitivna promocija države i grada, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

"Ova nagrada je od velikog značaja za Distrikt, ali i svijetli primjer kojim pokazujemo sebi i drugima da vrijedimo i da možemo postizati velike rezultate. Odjel za obrazovanje čestita Devetoj osnovnoj školi, nastavnicima, ravnatelju, a najviše učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu i ostvarili velike rezultate", kazao je Osmanović.

Nastavnik u Devetoj osnovnoj školi Nijad Salihović naveo je kako je cilj da se kroz "eTwinning" projekte nauči što više.

"Ova platforma nudi nevjerojatne mogućnosti svakom nastavniku i ne traži mnogo, a svi koji žele mogu se uključiti i predstaviti svoj rad. 'eTwinning' je i razmjena među školama i cilj nam je da što više naučimo jedni od drugih. Uključujući srednje i osnovne škole, mi smo prošli kao najbolja 'eTwinning' škola u BiH i dodijeljena nam je i plaketa u Sarajevu na koju smo ponosni", kazao je Salihović.

Učenica navedene osnovne škole Berina Ljuca jedna je od velikog broja učenika koji su sudjelovali na "eTwinning" natjecanju i kaže kako joj je drago što su ostvarili uspjeh.

"Ovaj program nije kao sve ostalo što radimo u školi, nije suhoparno učenje, nego je učenje kroz mnoge projekte i surađivanje s drugim školama, što je svakom učeniku zanimljivo. Radili smo s mnogim stranim školama iz Europe i školama s naših područja, upoznali smo druge kulture, narode i bilo je lijepo razmijeniti ta iskustva. Drago mi je što smo mnogo doprinijeli školi i što smo kroz zabavu i igru puno toga naučili", kazala je Ljuca.

"eTwinningova" zajednica okuplja stotine tisuća učitelja koji uče jedni od drugih, dijele prakse i ideje i čine "eTwinning" najvećom zajednicom učitelja na svijetu, stoji u priopćenju.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo