19°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 23°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

31.10.2019 / 18:02 Ostali sportovi - Predsjedavajući Skupštine KS

Konaković ugostio Turulju: Srebrena medalja podiže ljestvicu za nove uspjehe

Konaković ugostio Turulju: Srebrena medalja podiže ljestvicu za nove uspjehe
Foto: Press služba KS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas viceprvaka svijeta u karateu za juniore i mlađe seniore Hamzu Turulju.

Srebrenom medaljom osamnaestogodišnji Turulja, učenik sarajevske Pete gimnazije, okitao se na Svjetskom prvenstvu u karate  za kadete, juniore i mlađe seniore nedavno održanom u Čileu.

- Biti vicešampion svijeta je svakako ostvarenje sna, nešto zbog čega sam i početo trenirati karate. To je nešto najljepše u mojoj karijeri. Sada mi slijede dalja takmičenja, balkansko i evropsko prvenstvo i očekujem da sa njih donesem i zlatnu medalju - opisao je svoje utiske  mladi sportaš.

Na putu do finala Turulja je pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske te kineskog Taipeija. U finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka.

Član je Karate kluba "Okinawa" iz Sarajeva koji, kako ističe njegov trener Asmer Šeta , iako mali klub daje kvalitetne bh. reprezentativce.

Uz čestitke  i nagradu na uspjehu, Konaković je naglasio  koliko sportska disciplina i radne navike u konačnici oblikuju karakter,  vrijedne ljude sa zdravim pristupom životu.

- Ovom medaljom si visoko postavio ljestvicu za dalje i to sada treba održati .Siguran sam da će ovo biti tek prvi u nizu velikih sporstkih uspjeha koji su pred tobom. Naša vrata ostaju otvorena  i za tebe i  druge  vrijedne i uspješne mlade ljude i talente. Kanton Sarajevo ima mogućnosti  i način da sistemski podrži  klub i vaša buduća takmičenja - poručio je Konaković, saopćeno je iz Press službe KS. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo