30°C
Mostar 35°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 31°C
Bihać 30°C
Powered by Dark Sky

08.11.2019 / 15:27 BiH - Nakon obuke

Svečana zakletva XXII klase vojnika: 204 kandidata pristupilo u OS BiH

Svečana zakletva XXII klase vojnika: 204 kandidata pristupilo u OS BiH
Foto:MOBiH - Vijesti.ba

Nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 sedmica, danas su u Centru za osnovnu obuku u Pazariću 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili zakletvu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tim povodom upriličena je svečana ceremonija kojoj je, osim porodica kandidata, prisustvovao i veliki broj zvanica.

Dobrodošlicu prisutnima poželio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan koji je istakao da je ulaganje u mlade ljude garant razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH, pa je stoga danas veliki dan za naše Oružane snage u pogledu zanavljanja kadrova.

- Centar za osnovnu obuku ima privilegiju da izvodi osnovnu vojničku obuku i da prvi utiče na kandidate, da im ugrađuje vojne vrijednosti, pa je na nama velika odgovornost - rekao je Kaplan.

Kandidatima je poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te da je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima. 

Prisutnima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podrške OS BiH brigadir Rusmir Mrković koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci, te poželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo