14°C
Mostar 21°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

08.11.2019 / 16:38 BiH - Sastanak s ambasadorom

Komšić: Francuska može računati na podršku BiH u borbi protiv terorizma

Komšić: Francuska može računati na podršku BiH u borbi protiv terorizma
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas  Nj.E. Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Komšić upoznao je ambasadora Roussona o tačnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina  i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o tačnom broju žena i djece.

Predsjedavajući Komšić je istakao da Bosna i Hercegovina uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Predsjedavajući Komšić upoznao je takođe ambasadora Roussona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po bh. zakonodavstvu, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta. Osim toga predsjedavajući Komšić je istakao i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Predsjedavajući Komšić ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović,  te da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, predsjedavajući Komšić ponovio je da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena porbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku Bosne i Hercegovine.
 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo