19°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

08.11.2019 / 17:50 Svijet - Policija objavila listu žrtava

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera
Foto: Xinhua / Vijesti.ba
Britanska policija saopćila je da je među 39 Vijetnamaca pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj 10 tinejdžera, među kojima su i dvojica 15-godišnjih dječaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Britaniji.

- Ovo je nevjerovatno bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim porodicama koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama - izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith.

- Naš prioritet je da identifikujemo žrtve, da očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i da podržimo porodice i prijatelje žrtava - kazao je.

Britanske vlasti sarađuju s vijetnamskom policijom i mrtvozornikom na identifikovanju tijela koja su pronađena 23. oktobra u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Policija je saopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani. DNK uzorci uzeti su od porodica u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu, prenosi Reuters.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo