15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

09.11.2019 / 14:55 BiH - Sarajevo

Na Alipašinom Polju odata počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima

Na Alipašinom Polju odata počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima
Foto: Fena / Vijesti.ba
U znak sjećanja na ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića danas jer na Alipašinom Polju u Sarajevu položeno cvijeće na spomen-obilježje. 

U povodu 26. godišnjice njihove pogibije Osnovna škola "Fatima Gunić" organizirala je trodnodnevne aktivnosti u okviru manifestacije „Dani sjećanja“.

Učenici ove škole na čelu sa direktorom Hajrudinom Ćuprijom i ostalim uposlenicima danas su  uz prisustvo porodica ubijenih, brojnih delegacija i ostalih sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a i ovaj put na dostojanstven način odali počast onima kojima su obećali da će ih otrgnuti od zaborava i svoj zavjet i dalje ispunjavaju.

Prethodnih dana, sve novogradske škole odazvale su se 7. memorijalnom turniru koji je organizovan za dječake u fudbalu i odbojci za djevojčice. Prvo mjesto  u fudbalu osvojila je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ i treće mjesto je ekipa Osnovne škole „Meša Selimović“, a u odbojci prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Osman Nakaš“, druga je ekipa Osnovne škole „Behaudin Selmanović“ i treće mjesto je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, saopćeno je iz Osnovne škola "Fatima Gunić".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo