24°C
Mostar 32°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 13:57 Ostali sportovi - Viktoria Cup 2019

Gimnastičarke Slobode osvojile 12 medalja u Sofiji

Gimnastičarke Slobode osvojile 12 medalja u Sofiji
Foto: Vijesti.ba
Proteklog vikenda takmičarke Kluba ritmičke gimnastike Sloboda Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru "Viktoria Cup 2019" koji se održao u Sofiji (Bugarska) i osvojile 12 medalja od kojih su 3 zlatne, 4 srebrene i 5 bronzanih.

Na turniru je učestvovalo 350 takmičarki iz 37 klubova iz Italije, Njemačke, Belgije, Egipta, Azerbejdžana, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

KRSG Sloboda su predstavljale Nejla Muradbegović, Sara Muradbegović i Esma Huskanović, Zuhra Tufekčić, Amila Bećirović, Belma Mešić i Noemi Stjepić.

Gimnastičarke koje su osvojile medalje su Zuhra Tufekčić (1 zlatna, 1 srebrena i 1 bronzana medalja), Esma Huskanović (2 srebrene i 1 bronzana medalja), Nejla Muradbegović (1 zlatna i 2 srebrene medalje), Sara Muradbegović (1 zlatna i 1 bronzana medalja), Belma Mešić (1 zlatna medalja) i Noemi Stjepić (1 bronzana medalja).

"Ovo je četvrti turnir u novoj sezoni na kojem učestvujemo i uspješan je za naše takmičarke kao i prethodna tri. Poslije turnira u Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, naše gimnastičarke i iz Bugarske donose medalje koje su osvojene u veoma jakoj konkurenciji. Čestitam mojim gimnastičarkama na osvojenim medaljama i takođe čestitam klubu ritmičke gimnastike SC Viktorija iz Sofije na odličnoj organizaciji turnira", rekla je trenerica Svitlana Tinjić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo