24°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 18:06 BiH - Vlada KS

Stvaraju se uslovi za rušenje objekata na Prvoj transverzali

Stvaraju se uslovi za rušenje objekata na Prvoj transverzali
Foto: Fena / Vijesti.ba
Na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale, navedeno je kako prema informacijama s kojima raspolažu, odbijena je tužba “Pennya” na Odluku o proglašenju javnog interesa Općine Centar.

Zaključeno je da ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić, ministar finansija KS Amel Kovačević i predstavnik Zavoda za izgradnju KS održe sastanak s Poreznom upravom, kako bi se predmeti koji se tiču eksproprijacije razmatrali kao prioritetni.

Najavljeno je da će do narednog sastanka Općina Centar uraditi parcelizaciju zemljišta na dionici puta od ulice Braće Begića do Bosnalijeka, kao da i će se donijeti nalazi inspekcija općina Centar, Novo Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcije poslove o eventualnim nelegalnim objektima koji se nalaze na dionici Prve transverzale.

Tokom dana isključena je struja i voda u bivšem depou GRAS-a, čime su se stekli uslovi za podnošenje zahtjeva prema Općini Centar za donošenje rješenja o rušenju objekata na tom području.

Zavod za izgradnju KS pokrenuo je izradu projektnog zadatka za elaborat uticaja izvođenja radova na instalaciji primarnog gasovoda sa prijedlogom rješenja u skladu sa Prvom transverzalom, koji će biti završen u roku deset dana, saopćeno je iz Press službe KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo