25°C
Mostar 33°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

18.11.2019 / 21:30 BiH - Sarajevo

Obilježeno 50 godina rada novinara Rinka Golubovića

Obilježeno 50 godina rada novinara Rinka Golubovića
Foto: FENA - Vijesti.ba

Bosanskohercegovački novinar Rinko Golubović, večeras je s kolegama, prijateljima, ličnostima iz kulturnog i političkog života u BiH, te diplomatskog kora u BiH, obilježio 50 godina rada od prvog zaposlenje na Radio Sarajevu - 1969. godine.

Druženje je upriličeno uz nekoliko muzičkih numera, ali na zadovoljstvo prisutnih, konačno je prikazan do sada neobjavljeni materijal RAI-a iz Sarajeva 1993. godine „Miss opkoljenog Sarajeva“

Ukazano je na višegodišnje iskustvo rada u medijima, upečatljive izjave Goluzbovića koje su ostavile izuzetno veliki trag na bh. javnost. Kao dobitnik brojnih nagrada i priznanja, naglašeno je da iza Golubovića stoje veliki projekti.

Posebno je ukazano na ogromne znanje i vještine koje Golobović nesebično prenosi svojim kolegama, novinarima. Usmjerava ih i edukuje, kako da pripreme, obrade i montiraju vijesti.

Kao jedan od najboljih voditelja, spikera, Golubović buduće generacije uči, vježbama pravilnog govora, dikcije, pravilnog disanja.

Rinko Golubović rođen je 1950. godine u Banjoj Luci, diplomirao je geografiju na PMF-u u Sarajevu. Počeo je raditi 1969. godine na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo, u informativnim emisijama. Od 1974. godine bavi se novinarstvom u raznim radio i TV projektima kao novinar-saradnik i voditelj. Od 2001. radi u Radiju Slobodna Evropa.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo