16°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 12:00 Muzika i Film - "Nabukodonosor"

Nakon rapa i gospela Kanye West okušat će se i u opernoj produkciji

Nakon rapa i gospela Kanye West okušat će se i u opernoj produkciji
Kanye West / Vijesti.ba
Američki reper Kanye West objavio je da svoj glazbeni repertoar proširuje na operu te će njegova iduća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a bit će izvedena u Los Angelesu 24. studenog.

West je tijekom vikenda najavio opernu produkciju u kojoj će nastupiti gospel zbor "Sunday Service", s kojim je pjevač ove godine izveo brojne duhovne kršćanske napjeve.

Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira talijanska konceptualna umjetnica Vanessa Beecroft, nekadašnja Westova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy, a karte za produkciju su u prodaji od ponedjeljka.

Nadahnuće za naziv opere Kanye je pronašao u babilonskome kralju Nabukodonosoru II., s kojim se nedavno usporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tomu da ostane kralj", rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim suvremenim umjetnikom".

Neki smatraju da je povratak pjevača vjeri, o čemu svjedoče nova opera, ali i zadnji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom osobnom borbom s bipolarnoim poremećajem.

I premda u Bibliji nema izravnih aluzija na Nabukodonosorovu bipolarnost, u Knjizi proroka Danijela opisuje se razdoblje u kojemu je babilonski kralj patio od noćnih mora i mentalnih problema.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo