17°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 15:50 BiH - Sarajevo

Članovi Predsjedništva BiH primili visoku delegaciju SR Njemačke

Članovi Predsjedništva BiH primili visoku delegaciju SR Njemačke
Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili parlamentarnog državnog sekretara Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke Stephana Mayera. 

Članovi Predsjedništva BiH su primili visoku delegaciju Savezne Republike Njemačke, koju je imenovala savezna kancelarka Angela Merkel, a koju predvodi parlamentarni državni sekretar Mayer. 

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Tema sastanka je bila i migrantska kriza, kao i modusi za prevazilaženje postojeće situacije i pronalazak održivog rješenja. Ponovljena je bilateralna podrška SR Njemačke po ovom pitanju, kao i angažman kroz projekte Evropske unije. Naglašena je potreba za koordinacijom i saradnjom na svim nivoima, kako bi se riješilo pitanje i status migranata na evropskom kontinentu. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su za dosadašnju podršku i angažman kancelarke Merkel, kao i Vlade SR Njemačke, po pitanjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo