35°C
Mostar 38°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

20.11.2019 / 20:49 BiH - Mostar

Studentskim modulom počela konferencija 'PR Days Mostariensis'

Studentskim modulom počela konferencija 'PR Days Mostariensis'
Foto: FENA - Vijesti.ba

Studentskim modulom u srijedu je na Sveučilištu u Mostaru (SUM) počela međunarodna znanstveno-stručna konferencija "PR Days Mostariensis 2019" u sklopu koje je potpisan i Sporazum o suradnji za obavljanje studentske prakse.

Rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić kazao je kako je Sveučilište danas dobilo još nekoliko nastavnih baza s činjenicom da su, kako kaže, potpisani sporazumi s vrlo važnim državnim i gospodarskim subjektima.

- Za nas je to važno zato što u nastavu na SUM želimo dovesti što više stručnjaka iz prakse. To s druge strane znači da smo spremni i želimo naše studente odvesti u institucije, a sinergijom znanja u institucijama i na Sveučilištu želimo stvoriti okvir za europsko konkurentno znanje - ustvrdio je Tomić.

Istaknuo je također kako su današnji Sporazum i nastavne baze okvir kroz koji funkcioniraju europska i svjetska sveučilišta.

- Mi radimo iskorake i vjerujemo da će ti iskoraci vrlo brzo dati svoje rezultate. Ovo je i sinergijsko povezivanje društva, a sveučilišta i univerziteti su dio zajednice i zajedno sa zajednicom stvaraju rezultate. Ovim činom mi simbolično potvrđujemo kako zajednicu želimo na sveučilištu, a sveučilište u zajednici i očekujem jako puno od ove suradnje - kazao je Tomić.

Navedeni Sporazum, osim Sveučilišta u Mostaru, potpisali su Vijeće ministara BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Sberbank BiH i Meggle BiH.

- Mislim da imamo preko stotinu nastavnih baza na Sveučilištu, ali ove navedene institucije su iznimno važne zato što imaju znanje, iskustvo, ali i ljude koji nas mogu podučiti brojnim procesima koje mi izučavamo u okviru svoje nastave. Očekujem da će se, u interesu naših studenata i njihovog konkurentnog znanja, ovaj sporazum što prije implementirati - naveo je Tomić.

Direktor Marketinga i komunikacija Sberbank BiH Vedran Peršić kazao je kako današnjim potpisivanjem navedenog Sporazuma Sberbank otvara svoja vrata studentima Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a.

- Drago nam je da smo u prilici s ovako respektabilnom ustanovom potpisati Sporazum o suradnji koji će studentima omogućiti da odrade stručnu praksu i vide koji su to najnoviji trendovi, da se upoznaju s praksama u bankarskoj industriji. Smatramo kako je potpisivanje ovakvih sporazuma jako dobro za našu instituciju, Sveučilište, ali i za cjelokupno društvo - kazao je Peršić.

Istaknuo je također kako mladima treba dati prilike da što prije dođu u situaciju u kojoj će se upoznati sa stvarnim radom i vidjeti kako to izgleda u realnom sektoru.

- Treba im se omogućiti da rade u privatnim kompanijama kako bi mogli steći neki osjećaj kako bi sve to moglo izgledati onog dana kada izađu na tržište rada. Smatramo da su ovakvi sporazumi korak naprijed i svakako dobrodošli u današnjem vremenu - kazao je Peršić.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo