25°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

20.11.2019 / 21:21 BiH - Mostar

Na PR Days Mostariensis predstavljena knjiga 'Korporativna komunikacija'

Na PR Days Mostariensis predstavljena knjiga 'Korporativna komunikacija'
Foto: FENA - Vijesti.ba

Knjiga "Korporativna komunikacija" autora Nine Ćorića predstavljena je u srijedu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu međunarodne znanstveno-stručne konferencije "PR Days Mostariensis 2019".

Autor knjige i predsjednik Organizacijskog odbora navedene Konferencije Nino Ćorić kazao je kako je ovom knjigom pokušao približiti proces korporativne komunikacije.

- Korporativnu komunikaciju nekako promatram u kontekstu latinske riječi "corpus", što znači tijelo, a u ovoj knjizi sam pokušao približiti proces korporativne komunikacije na način da su u početku, s obzirom na njenu interdisciplinarnost, pojašnjene znanstvene discipline koje je nužno poznavati da bi se razumio kontekst korporativne komunikacije uopće - kazao je Ćorić.

Autor navodi kako se u knjizi nakon toga pojašnjavaju aktivnosti korporativne komunikacije.

- Navedene aktivnosti grupirane su u tri klastera i to menadžerska komunikacija, komunikacija odnosa s javnošću i marketinška komunikacija. Naposljetku je poglavlje koje govori o ishodima korporativne komunikacije, a po meni su to korporativna kultura, korporativni identitet, korporativni imidž, korporativna reputacija i na kraju korporativni brend. Isto tako u knjizi se zaključuju i svi benefiti koje organizacija, ali i pojedinci mogu imati ako prakticiraju korporativnu komunikaciju - naveo je Ćorić.

Ćorić je istaknuo kako je ova knjiga jedna od prvih u jugoistočnoj Europi koja se bavi navedenom tematikom.

- Čitatelji, a primarno studenti kojima je knjiga i namijenjena moći će ocijeniti kolika je njena važnost. Isto tako, nadam se kako će je moći koristiti i praktičari odnosa s javnošću, marketinške komunikacije i srodnih znanstvenih disciplina - kazao je Ćorić.

Osim navedene knjige, danas su u sklopu PR Days Mostariensisa na Filozofskom fakultetu SUM-a predstavljene još četiri knjige, i to "Menadžment kriznog komuniciranja" autora Damira Juge, "Marketinška komunikacija u turizmu" autora Arnele Bevande, Marka Šantića i Sanje Bijakšić, zatim knjiga "Odnosi s javnošću u neprofitnim organizacijama" autora Mire Radalja, te "Strategic managment of sports communication" autora Ivana Tomića, Tomislava Madžara, Luke Mihačića, Davora Pavića i Damira Primorca.

Otvoren je također i Sajam stručne literature na kojemu su predstavljena djela četiri vodeće nakladničke kuće iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, a to su Nakladnička kuća Mate iz Zagreba, Clio iz Beograda, Synopsis iz Sarajeva te Školska naklada.

Konferencija "PR Days Mostariensis" počela je u srijedu u Mostaru, a trajat će do petka, 22. studenoga. Organizator ove manifestacije je Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a, u suorganizaciji Udruge studenata odnosa s javnošću "PRUMO".(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo