18°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

22.11.2019 / 17:14 BiH - Haotično stanje u Zavodu u Pazariću

SDP će smijeniti Izeta Ramića i Zarfu Dupovac

SDP će smijeniti Izeta Ramića i Zarfu Dupovac
Foto: Vijesti.ba
S obzirom na to da su javnosti predočene informacije o haotičnom stanju u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić, te teških klasifikacija koje se odnose na Izeta Ramića i Zarfu Dupovac, ...

... Općinska organizacija SDP-a BiH Hadžići će večeras na hitnoj sjednici Općinskog odbora zatražiti smjenu imenovanih na javnim funkcijama koje obnašaju, saopćeno je iz OO SDP-a BiH Hadžići.

- Svjesni da još postoji mogućnost da nismo u potpunosti ''očistili svoje redove'' od pojedinaca koji ne mogu učestvovati u izgradnji boljeg društva, iskazujemo svoju opredijeljenost da na isti način postupimo prema svima koji toga nisu dostojni, bez izuzetka - piše u saopćenju.

Podsjetimo, šef Kluba zastupnika SDA Mahir Dević uputio je danas inicijativu za smjenu članice Nadzornog odbora KJP ''Sarajevo-šume'' Zarfe Dupovac, koja je bila direktorica i šefica računovodstva Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

U obrazloženju inicijative Dević se poziva na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je Dupovac osuđena zbog pronevjere novca u Zavodu Pazarić u vrijeme dok je bila direktorica i šefica računovodstva. Dalje se navodi se da je Dupovac kao rukovodilac Zavoda Pazarić usmenim putem donijela odluke o nabavci robe i izvođenju građevinskih radova za firmu ''Tisa promet'' iz Hadžića čiji je vlasnik njen suprug Redžo Dupovac.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo