11°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

22.11.2019 / 17:39 Crna hronika - Osnovni sud Distrikta

Osuđen na godinu dana zatvora zbog razbojništva u Brčkom

Osuđen na godinu dana zatvora zbog razbojništva u Brčkom
Foto: Ilustracija
Nakon postupka po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Samir Nezirović (21) pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za razbojništvo koje je krajem juna počinio u kladionici Bet live u Brčkom.

Njega je na ovu kaznu osudio Osnovni sud Distrikta pošto je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva i optuženog, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Samir Nezirović iz Brčkog osuđen je jer je 22. juna, sat prije ponoći, upotrebom preklopnog noža, počinio razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u ulici Tina Ujevića, u centru ovog grada.

Nakon što je pod izgovorom da se sklonio od kiše ušao u kladionicu Bet live, Nezirović je poslije kraćeg razgovora prišao radnici za pultom i naredio da mu preda novac. On je potom iz džepa pantalona izvadio preklopni nož, a kad se uplašena radnica sklonila, oduzeo 340 maraka iz kase i udaljio se iz kladionice. Nezirović je brzo otkriven, osumnjičen i procesuiran za krivično djelo razbojništva.

Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Nezirovića već nakon dva mjeseca, a kazna zatvora od godinu dana izrečena mu je četiri mjeseca od izvršenja krivičnog djela, navodi se u saopćenju.     


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo