14°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

03.12.2019 / 23:10 Fudbal - Usamljen na vrhu

Messi: Kada me Ronaldo stigao sa pet “Zlatnih lopti“ bilo je pomalo bolno

Messi: Kada me Ronaldo stigao sa pet “Zlatnih lopti“ bilo je pomalo bolno
Foto: Vijesti.ba
Argentinac Lionel Messi u ponedjeljak uvečer u Parizu je po šesti put osvojio “Zlatnu loptu“, priznanje za najboljeg fudbalera godine koje dodjeljuje ugledni francuski sportski magazin France Football.

Upravo u intervjuu za France Football otkrio je da mu nije bilo svejedno kada je Cristiano Ronaldo 2017. godine osvojio petu “Zlatnu loptu“ i izjednačio s njim na vrhu vječne liste osvajača uglednom priznanja.

“S jedne strane uživao sam kao jedini fudbaler sa pet nagrada. Kada me Ronaldo stigao, moram priznati, bilo je pomalo bolno. Nisam više bio sam na vrhu. Međutim, u tom trenutku zaslužio je da osvoji 'Zlatnu loptu' i tu nisam mogao ništa uraditi“, bio je iskren Messi.

Sada je ponovo usamljen na vrhu i mnogi ga s pravom smatraju za najboljeg fudbalera svih vremena.

“To je zaista teško reći. U drugim vremenima bilo je i drugih velikih igrača koje je teško uspoređivati sa mnom, Ronaldom, Neymarom, Kylianom Mbappeom... Svako ima neke svoje vrijednosti. Iskreno, ne znam ko je najbolji igrač u istoriji fudbala. Ja sam kreator, nisam strijelac. Imao sam sreću opet osvojiti 'Zlatnu loptu' i sretan sam što ih imam ukupno šest, više nego bilo ko drugi“, kazao je 32-godišnji Messi.

Argentinac je cijelu karijeru, od 2004. godine do danas, proveo u Barceloni. Za “blaugranu“ je odigrao 701 takmičarsku utakmicu i postigao 614 golova. U klupskom fudbalu osvojio je sve što se može osvojiti, ali ne i sa reprezentacijom Argentine, s kojom ima samo zlato sa Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo