33°C
Mostar 36°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 10:12 BiH - Jezive scene

Uznemirujući snimak iz Brčkog: Ubice mučile Zejćirovića i sve snimali

Uznemirujući snimak iz Brčkog: Ubice mučile Zejćirovića i sve snimali
Foto: Screenshot / Vijesti.ba
Osnovni sud u Brčkom jučer je odredio jedomjesečni pritvor trojici muškaraca koji se sumnjiče da su ubili Edina Zejćirovića iz brčanskog naselja Čelić.

Policija Brčko Distrikta  dva dana ranije je uhapsila  S.H. (40), S.D.(22) i N.H. (26) i predala ih lokalnom tužiteljstvu.

Ubijeni Edin Zejčinović posljednji je put viđen 17. novembra ove godine i od tada mu se gubi svaki trag. Dosadašnji tok istrage osnovano ukazuje na to da su ga trojica uhapšenih toga dana kidnapovali, potom mučili i na kraju bacili u rijeku Savu. U popodnevnim satima 6. decembra, kako je za medije potrđeno iz tužiteljstva, u rijeci Savi je pronađeno tijelo muškarca, a vjeruje se da je riječ o nesretnom Edinu Zejćiroviću, piše „Slobodna Bosna“.

Dosadašnja istraga protiv trojice osumnjičenih za ovaj zločin došla je do zapanjujućih saznanja i dokaza, budući da su počinitelji mobitelom snimali posljednje trenutke života svoje žrtve Zejćirovića, nakon čega su ga, pretpostavlja se, bacili u Savu. Sadističko iživljavanje, nečovječno masakriranje, verbalno vrijeđanje i druge vrste ponižavanja nad prethodno izmrcvarenom žrtvom nezamislivi su normalnom ljudskom umu, a gledanje video zapisa ovog bestijalnog orgijanja u trajanju od 2,5 minuta izaziva mučninu i zgražavanje.

Još nema informacija o motivima ovog stravičnog zločina. U jednom momentu neko od njegovih dželata pita Zejćirovića: "Ho`š kod žene moje, a? Ho`š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta", što ostavlja mogućnost da je Zejćirović kažnjen zbog ljubomore jednog od počinitelja ovog zločina.

Video na ovom LINKU.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo