35°C
Mostar 37°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 10:44 BiH - Reakcija na izjave Mijatovića

Islamska zajednica osuđuje klevetnički govor i uvrede potpredsjednika SDP-a

Islamska zajednica osuđuje klevetnički govor i uvrede potpredsjednika SDP-a
Foto: Vijesti.ba
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV (6.12.2019.) izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.

Saopćeno je ovo danas iz Ureda za odnose s javnošću Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao «ograncima fašističkih organizacija». Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako «pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica». Da bi kasnije dodao «...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere.»

Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke, navode iz Islamske zajednice BiH.

Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo