22°C
Mostar 28°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

08.12.2019 / 20:09 BiH - Nakon nesreće na Bjelašnici

Oglasio se "ZOI`84": Znakovi su uredno postavljeni

Oglasio se "ZOI`84": Znakovi su uredno postavljeni
Arhiv / Vijesti.ba
Zimska sezona na Bjelašnici još nije zvanično otvorena, a na stazama su postavljeni znakovi upozorenja da ih građani koriste na vlastitu odgovornost, saopšteno je iz preduzeća "ZOI'84" nakon što je danas devetogodišnja djevojčica pala sa sanki na ovoj planini i zadobila teške povrede.

"Zvanično otvaranje zimske sezone najavljeno je za 15. decembar i od tog dana `ZOI'84` je obavezan da obezbjedi hitnu medicinsku pomoć, gorsku službu spašavanja i prisustvo policije", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz "ZOI'84" navode da oni nisu organizatori nijednog današnjeg događaja i da se danas na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking, prenosi Klix.ba.

"Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak", saopštili su iz "ZOI'84".

Devetogodišnja djevojčica koja je zadobila teške povrede na Bjelašnici je u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjeljenju Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ona je pala sa sanki i udarila glavom u kamen nakon čega se onesvijestila.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo