20°C
Mostar 24°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

09.12.2019 / 12:56 BiH - Saopćenje za medije

DF: Osuđujemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima

DF: Osuđujemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima
Foto: Vijesti.ba
Povodom jutrošnjih dešavanja na deponiji Uborak, osuđujuemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara, saopćeno je iz DF-a.

Da su gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci koji je postignut s mještanima, kada su se obavezali da će formirati stručnu radnu grupu te pokušati naći rješenje za deponiju Uborak, izbjegli bi njenu ponovnu blokadu, kao i nemile scene upotrebe sile pripadnika MUP-a HNK nad demonstrantima, navodi se.

- Podsjećamo da je okolišna dozvola za deponiju Uborak istekla 4. decembra 2019. godine i da je samim tim ova deponija i njen rad trenutno nelegalan te je upitna i legalnost jutrošnje akcije pripadnika MUP-a HNK. Gradski odbor Demokratske fronte Mostar daje punu podršku mještanima  te insistiramo da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara - saopćeno je iz ove stranke.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo