17°C
Mostar 24°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

09.12.2019 / 16:05 Svijet - Premijer Rusije

Medvedev: Odluka WADA-e nastavak je antiruske histerije

Medvedev: Odluka WADA-e nastavak je antiruske histerije
Foto: Vijesti.ba

Današnja odluka Svjetske antidopinške agencije da zabrani ruskim sportistima učešće na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima na četiri godine manifestacija je hronične antiruske histerije, izjavio je u ponedjeljak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

- Činjenica da se takve odluke ponavljaju i često primjenjuju na sportiste koji su već kažnjavani na ovaj ili onaj način, navodi čovjeka na pomisao da je to nastavak antiruske histerije koja je već postala hronična - kazao je.

Ruski premijer istaknuo je kako smatra da bi se relevantne organizacije njegove zemlje trebale žaliti na odluku Svjetske antidopinške agencije prema Rusiji.

- Smatram da bi organizacije koje su odgovorne za ovo, mislim na ruske organizacije koje se bave tim pitanjima, trebale razmotriti osporavanje ovakve odluke - izjavio je on na sastanku sa zamjenicima premijera.

Premijer je priznao da se ruski sport suočava s izvjesnim problemima s dopingom.

- Još nedavno sam govorio u intervjuu da je u ovom konkretnom slučaju da je i ruska strana također u izvjesnoj mjeri odgovorna, da u našoj sportskoj zajednici još postoje problemi s dopingom. Nemoguće je negirati to - izjavio je Medvedev, prenosi ruska novinska agencija TASS.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo