23°C
Mostar 29°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

09.12.2019 / 17:56 BiH - Učestvovale 63 zemlje

Ambasada BiH u Varšavi učestvovala na 12. humanitarnom bazaru

Ambasada BiH u Varšavi učestvovala na 12. humanitarnom bazaru
Foto: MVPBiH - Vijesti.ba

Ambasada Bosne i Hercegovine u Varšavi učestvovala je na 12. humanitarnom bazaru

Ove godine su na tom bazaru učestvovale rekordne 63 zemlje iz cijelog svijeta, kao i humanitarne organizacije iz Poljske te predstavnici poljskih institucija kao što su Državni protokol, MVP RP i drugi, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Pokroviteljica bazara je bila supruga predsjednika Republike Poljske Agata Kornhauser-Duda, a organizator Udruženje supružnika ambasadora akreditovanih u RP (SHOM).

Kornhauser-Duda je zahvalila svim učesnicima na bazaru koji su uložili mnogo napora u organizaciju te rekla da će prikupljeni novac biti usmjeren za pomoć za 25 organizacija širom Poljske koje pomažu osobama u različitim vrstama potrebe.

Kornhauser-Duda je posjetla prodajne štandove na bazaru te i štand Bosne i još jednom zahvalila za angažovanje Ambasade BiH u Varšavi u ovoj humanoj akciji. Interesovala se za proizvode predstavljene na bazaru te kupila neke od proizvoda na štandu bh. ambasade.

Ambasada Bosne i Hercegovine se predstavila na ovom bazaru uz pomoć sponzora - Vanjskotrgovinske komore BiH, Fabrike prehrambenih proizvoda VISPAK Visoko, KLAS Sarajevo, NEKTAR Banja Luka, Slatko i slano Sarajevo, vinarije HEPOK Mostar i Hercegovačke kuće Trebinje te restorana BRAVO i "052" iz Varšave, kao i uz pomoć počasnih konzulata Bosne i Hercegovine iz Poznanja, Bjaloistoka i Šćečina. 
(Vijesti.ba / FENA)        

Izdvajamo