22°C
Mostar 28°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

09.12.2019 / 18:09 BiH - Na vanrednoj telefonskoj sjednici

Vlada KS ukinula epizodu „Upozorenje“, na snazi ostaje „Pripravnost“

Vlada KS ukinula epizodu „Upozorenje“, na snazi ostaje „Pripravnost“
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Vlada Kantona Sarajevo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici donijela odluku o ukidanju epizode „Upozorenje“ u svim zonama Kantona u kojima se primjenjuje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, saopćila je kantonalna pres-služba.

Ovakva odluka donesena je zbog pada koncentracije zagađujućih materija te uzimajući u obzir prognozu Federalnog hidrometerološkog zavoda koji najavljuje destabilizaciju vremena od sutra. 

Na snazi je ipak ostala epizoda "Pripravnost" budući da su se tokom današnjeg dana zadržale povišene vrijednosti zagađujućih materija, iznad graničnih. Do 15 sati vrijednosti su kod Vijećnice bile 22,62, na Otoci 90,67 te u Ilijašu 156,91µg/m3.

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo, osim što je odlučilo da na snazi ostane epizoda „Pripravnost“ u svim zonama Kantona u kojima se primjenjuje navedeni plan, navelo je i mjere koje treba provoditi tokom ove epizode.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo