15°C
Mostar 16°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

15.12.2019 / 14:01 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Razumjeli smo poruke Haradinaja i Kurtija

Vučić: Razumjeli smo poruke Haradinaja i Kurtija
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd razumio izjave Ramuša Haradinaja da je Oslobodilačka vojska Kosova protjerala srpsku vojsku sa Kosmeta, kao i Aljbina Kurtija da neće dati teritoriju Srbiji kao utjehu za izgubljeno Kosovo.

"To su ozbiljni ljudi i ozbiljne poruke, razumjeli smo ih i shvatili. Oni znaju šta su interesi njihovog naroda, a mi znamo naše, za nas je vrhovni interes mir i očuvanje mira", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da Albanci misle da su mnogo jaki, a da su Srbi slabi, te dodao da je bolje da Srbi budu odgovorni i ozbiljni, jer znaju šta su njihovi nacionalni i državni interesi.

"Da ih vrijeđam, ne pada mi na pamet. Naš posao je da sačuvamo mir i pomognemo našem narodu da opstane, da bude manje presuda za verbalne delikte, bolje da mene sude, a ne našem narodu. Mene uvijek brinu djela, a ne riječi", rekao je Vučić.

On je istakao da je mir uslov da bi Srbija mogla da gradi i napreduje, da sačuva djecu da ne odlaze u inostranstvo, da ih vraća iz inostranstva.

"Imamo primjere kompanija koje su vratile po 50 momaka i djevojaka u IT sektor iz inostranstva, ali to mora da bude masovnije, da radimo na daljem povećanju naše ekonomije, rastu plata, socijalnih davanja, pružanju njege", rekao je Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo