15°C
Mostar 16°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.12.2019 / 08:29 Regija - Ministar inostranih poslova Srbije

Dačić: Hoću u Hag kao svjedok protiv OVK

Dačić: Hoću u Hag kao svjedok protiv OVK
Foto: Vijesti.ba

Šef srpske diplomatije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da Pacolijev savjetnik Јetljir Ziberaj gnusno laže o nekakvim dokumentima socijalista o progonu Albanaca. On kaže da je spreman da ode u Hag kao svjedok protiv OVK.

Bez obzira na sve, spreman sam da odem u Specijalni sud za zločine OVK, imam tone materijala koji najbolje govore o tome ko je koga protjerao sa Kosova, rekao je Dačić za Novosti povodom tvrdnji Ziberaja da posjeduje zapisnik sa sjednice IO SPS iz februara 1999. koji navodno sadrži namjeru da se "prikrije masakr i masovno protjerivanja Albanaca i da bi to trebalo da posluži kao osnov za pozivanje Dačića u Specijalni sud".

Dačić ističe da mu je dovoljno da samo pogleda u svoje izvještaje sa sjednica Savjeta bezbjednosti UN i da ne ide u druge arhive.

- Koliko je Kosovo država, toliko je vjerodostojan i taj izvještaj SPS o kojem halucinira Ziberaj. Ali nije halucinacija, na žalost, nego realno stanje da više od 200.00 protjeranih Srba sa Kosova i Metohije dvije decenije ne može da se vrati kući - rekao je Dačić.

Ističe da je spreman da ide u Specijalni sud, ali kao svjedok protiv Ziberajevih šefova iz vrha prištinskih vlasti, koji su predvodili  Oslobodilačku vojsku Kosova, prenio je Tanjug.(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo