8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

06.01.2020 / 16:03 Tenis - Dvoboj u Brisbaneu

Sjajni Đoković odveo Srbiju u četvrtfinale ATP Cupa

Sjajni Đoković odveo Srbiju u četvrtfinale ATP Cupa
Novak Đoković / Vijesti.ba
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale ATP Cupa nakon što je danas pobijedila Francusku rezultatom 2:1 u dvoboju odigranom u Brisbaneu.

Srbijanski teniseri su trijumfom osigurali prvo mjesto u grupi A, dok Francuzima ostaje da se s Južnoafričkom Republikom bore za drugo mjesto i mogućnost proboja u četvrtfinale, prenosi Klix.ba.

Francuskoj je prednost donio Benoit Paire pobjedom protiv Dušana Lajovića 6:2, 6:7, 6:4, a potom je Novak Đoković savladao Gaela Monfilsa sa 6:3, 6:2.

U odlučujućoj igri parova Đoković i Viktor Troicki pobijedili Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 6:3, 6:7, 10:3.

Austrija je u grupi E s maksimalnih 3:0 savladala Argentinu i uključila se u borbu za četvrtfinale, za koje moraju što uvjerljivije pobijediti Poljsku i čekati ishod duela Hrvatske i Argentine.

Poljacima bi tada najviše odgovarala maksimalna pobjeda Argentine, jer bi osvojili prvo mjesto, dok hrvatskim teniserima bilo kakva pobjeda donosi prvo mjesto, a mogu do nje i uz minimalan poraz.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo