4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

14.01.2020 / 16:10 Fudbal - Setien predstavljen u Barci

Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram najbolje igrače na svijetu

Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram najbolje igrače na svijetu
Foto: Twitter
Barcelona je danas i zvanično predstavila novog trenera Quiquea Setiena (61), nasljednika Ernesta Valverdea koji je u ponedjeljak dobio otkaz.

Nakon što je potpisao ugovor sa Barcom do 30. juna 2022. godine, Setien je novinarima kazao da je presretan zbog toga što ima priliku da trenira veliki klub kao što je Barcelona.

"Do jučer sam u svom selu bio s kravama, a danas treniram najbolje nogometaše na svijetu", kazao je Setien, sada već bivši trener Real Betisa.

Istakao je kako ni u snu nije mogao zamisliti da će jednog dana biti trener Barce.

"Ovo je zaista nešto posebno. Cilj mi je osvojiti sve trofeje za koje se budemo borili, ali želimo to ostvariti igrajući lijep nogomet. Došao sam ovdje sa velikom željom i energijom. Znam šta je Barcelona. Klub nema drugi cilj osim da osvoji sve trofeje", rekao je Setien.

Za zvijezdu Barcelone Lionela Messija je kazao da je poseban igrač, ali i da su ostali nogometaši u ekipi vrlo talentovani.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je istakao da bi volio da je Valverde napustio Barcu na neki ljepši način, dodajući ipak da je došlo vrijeme za promjene u katalonskom klubu.

"Ušli smo u drugi dio sezone i trebamo novi zamah. Kandidati smo za osvajanje domaće lige, Kupa Kralja i Lige prvaka", rekao je Bartomeu.

Sportski direktor Barcelone Eric Abidal je novinarima kazao da su doveli Setiena jer se radi o stručnjaku čiji nogometni stil i vizija su se mnogo svidjeli cijeloj upravi.

"Imamo puno povjerenje u njega i ekipu. Poštujemo i druge trenere s kojima smo bili u kontaktu, ali naš trener je sada Quique Setien", kazao je Abidal.

Iako je tim iz Blaugrane trenutno vodeći na tabeli, nezadovoljstvo u klubu je poraslo nakon prošlogodišnjeg neuspjeha u Ligi prvaka, kada nisu uspjeli izboriti finale, kao i loše igre u posljednjih pet utakmica, kada su zabilježili tri remija, jedan poraz i pobjedu.

Setien je posljednji posao imao u Real Betisu s kojim je 2018. bio šesti u Primeri, što je njihov najbolji plasman od 2005. godine i vratio taj klub u Evropu nakon pet sezona.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo