8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

15.01.2020 / 13:54 Košarka - Trener Sparsa

Džemić: Našli smo dobitnu kombinaciju i dokazali smo da možemo igrati bolje

Džemić: Našli smo dobitnu kombinaciju i dokazali smo da možemo igrati bolje
Foto: Fena / Vijesti.ba
Košarkaši Spars Realwaya sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Splita, u susretu 16. kola ABA lige 2.

Sparsi u ovom meču žele nastaviti niz dobrih igara i eventualnom pobjedom se popeti na ligaškoj tabeli, na kojoj trenutno sarajevski tim zauzima zadnje mjesto.

Trener Sparsa Nedim Džemić na današnjoj konferenciji za medije je rekao da je atmosfera u ekipi mnogo bolja u odnosu na period od prije 15 dana, kada su Sparsi igrali loše i nizali poraze.

- U zadnje dvije utakmice u ABA ligi 2, protiv Borca i Sutjeske, dokazali smo da možemo igrati mnogo bolje. Našli smo dobitnu kombinaciju i unijeli pozitivnu energiju u ekipu. Svaki igrač ima mjesto u ekipi koje mu najbolje odgovara i na taj način ulazimo u sutrašnju utakmicu. Nema prevelike euforije, znamo šta nas čeka sutra i sigurno ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz - izjavio je Džemić.

Igrač Spars Realwaya Branislav Đekić očekuje težak meč protiv Splita koji je pokazao kvalitet u dosadašnjem dijelu takmičenja.

- Mislim da smo ipak pokazali u posljednjim mečevima da se možemo nositi sa svim protivnicima. Svaka nam je utakmica do kraja prvenstva bitna i moramo dati sve od sebe za pobjedu - naglašava Đekić.

Spars Realway trenutno zauzima zadnje mjesto na ligaškoj tabeli s 18 bodova, dok je Split sedmi s 22 osvojena boda.

Utakmica će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo" od 18 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo