16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

16.01.2020 / 13:13 Fudbal - Intenzivni treninzi

Članice SFK Libero iz Goražda pozvane na okupljanje U15 reperezentacije BiH

Članice SFK Libero iz Goražda pozvane na okupljanje U15 reperezentacije BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Adaleta Velić i Dejana Droca, članice ženskog fudbalskog kluba SFK Libero iz Goražda pozvane su na kamp ženske U-15 nogometne reprezentacije BiH koji će biti održan od 20 do 23. januara u Trening centru NS BiH u Zenici.

Ovih dana Adaleta i Dejana obavljaju intenzivne treninge, kako bi se predstavile u što boljoj formi.

- Treniram fudbal malo duže od godinu dana u SFK Libero i dobila sam poziv za reprezentaciju, što je ostvarenje mog sna. Nastojat ću da se prikažem u što boljem svjetlu - kaže Adaleta Velić.

Njena klupska kolegica Dejana koja dolazi iz Novog Goražda (RS), timu SFK Libero pridružila se prije nešto manje od godinu dana.

- Fudbal treniram već šest godina i ranije sam uvijek trenirala sa dječacima, a onda sam se odlučila priključiti Liberu. Ovaj poziv za reprezentaciju je san svakog sportiste i trudit ću se da to povjerenje i očekivanja mojih trenera opravdam. Moja očekivanja nisu prevelika, ali ću nastojati biti što bolja - ističe Dejana.

U klubu SFK Libero ovaj poziv djevojčicama smatraju još jednom potvrdom kvalitetnog rada. Ponosni su na činjenicu da su Adaleta i Dejana među 25 mladih nogometašica iz cijele BiH koje su dobile priliku biti dio pionirske ženske nogometne reprezentacije BiH koja se priprema za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u BiH.

- Drago nam je i ponosni smo zbog toga jer ovo je njihov prvi poziv u pionirsku reprezentaciju BiH što će, nadamo se, biti dodatni motiv za njihov daljnji rad. Dejana i Adaleta su svojom upornošću i redovnim svakodnevnim treniranjem zaslužile ovaj poziv. Drago nam je da je BiH dobila priliku da bude domaćin Evropskog prvenstva U-15 selekcija 2021. godine i da su tu i naše dvije djevojčice - kaže trener SFK Libero Senad Hubjer.

Pored Adalete Velić i Dejane Droca za reprezentaciju BiH U-15 nastupit će i Ajla Građan, Goraždanka sa adresom u Čikagu, koja tokom odmora u Goraždu trenira sa timom SFK Libero.

- SFK Libero trenutno okuplja oko 80 djevojaka i djevojčica. Pored seniorske ekipe koja broji 20 djevojaka, u ovom klubu djeluju još tri selekcije pretpionirke, pionirke i kadetkinje i mislimo da smo za kratko vrijeme postojanja ovog kluba, za četiri i po do pet godina, napravili zavidan rezulta. Pored djevojčica i djevojaka kroz Školu fudbala Goražde okupljamo i oko 200 dječaka što je dokaz da ovaj sport u Goraždu ne treba brinuti za budućnost - ističe trener SFK Libero.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo