2°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

21.01.2020 / 14:26 Obrazovanje - Mostar

Nastavljeni razgovori Vlade i sindikata osnovnog obrazovanja HNK-a

Nastavljeni razgovori Vlade i sindikata osnovnog obrazovanja HNK-a
Foto: Fena / Vijesti.ba
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) iskazala je razumijevanje u svezi sa zahtjevom Sindikata osnovnog obrazovanja HNŽ-a oko koeficijenata za obračun plaća sukladno Zaključku Vlade iz 2018. godine kako bi se  povećanje plaća ostvarivalo kroz ...

... povećanje osnovice i koeficijenata.

 Na sastanku predstavnika Vlade HNŽ-a i Sindikata u utorak je ponovljeno kako će vlada, čim prije, imenovati članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici vlade, sindikata i eksperti, a na čijem čelu će biti županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.

 "Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja, ne samo za koeficijente za obračun plaća, nego i za cjelokupno stanje u osnovnom obrazovanju HNŽ-a", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a nakon sastanka.

 Sudionici razgovora složili su se kako je potrebno u što kraćem roku u postupak uputiti i Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.

 Predstavnici sindikata iskazali su razumijevanje za aktivnosti koje Vlada HNŽ-a čini kako bi se poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u.

 Na sastanku su sudjelovali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i resorni ministar Rašid Hadžović, te predsjednici sindikata uposlenih u osnovno obrazovanju u HNŽ-u Slavko Lauš i Omer Tipura, navodi se u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo