9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

23.01.2020 / 18:55 BiH - U februaru otvorenje trećeg centra

Općina Centar nastavlja širiti mrežu centara za zdravo starenje

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao je prostorije budućeg Centra za zdravo starenje u Nahorevskoj ulici broj 103 gdje je upoznat sa dosadašnjom dinamikom izvođenja radova na rekonstrukciji pomenutih prostorija.

Budući da su okončani radovi na uređenju ovog prostora, otvaranje Centra planirano je 6. februara 2020. godine u 12 sati uz prigodan kulturno-umjetnički program koji će pripremiti JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo viđenim, te naglasio da će Općina Centar nastaviti širiti mrežu centara za zdravo starenje.

-Raduje nas da uskoro otvaramo ovaj, treći po redu, centar za zdravo starenje. Od samog početka smo podržavali ideju osnivanja ovakvih centara, a danas imamo dokaz da je ideja u potpunosti opravdana. Nakon otvaranja ovog centra, uskoro ćemo otvoriti i četvrti i to na Koševu u sklopu budućeg vrtića Razigrani dani.

Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“ će u narednih godinu dana voditi novi Centar, a na osnovu ugovora potpisanog sa Općinom.

Adaptaciju i opremanje prostorija ovog centra u cjelosti je finansirala Općina Centar.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo