°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.01.2020 / 13:06 Politika - Potpredsjednik SNSD-a

Željka Cvijanović: Neprincipijelni pokušaji SDA

Željka Cvijanović: Neprincipijelni pokušaji SDA
Željka Cvijanović / Vijesti.ba
Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da od imenovanja kadra SNSD-a u Federaciji BiH zavisi da li će Bošnjaci ''dobiti nešto u Srpskoj''.

"To što oni to ne žele je njihova stvar", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da neće podržati učešće SNSD-a u izvršnoj vlasti FBiH.

Cvijanovićeva je istakla da nema povezivanja onoga što se dešava na nivou BiH sa onim što se dešava na nivou entiteta, ali "ako će se na taj način dogovarati, onda će se i dogovoriti".

"Jasni su nam njihovi principi i pokušaj da povežu imenovanje nekoga na nivou Republike Srpske sa onim što se radi na nivou Savjeta ministara. To je neprincipijelno i nije stvar dogovora. Nije bilo nikakvog paketa te vrste vezano za imenovanja", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da godinama postoji opstrukcija u FBiH, koja je postojala i kada je SNSD trebalo da dobije različite pozicije na kantonalnom i federalnom nivou.

"Uvijek je bila teška muka da se obezbijedi učešće naših kadrova, ali generalno govoreći i Srba", rekla je Cvijanovićeva i dodala da nema prave reprezentativnosti i učešća Srba u administraciji različitih nivoa vlasti u FBiH.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo