5°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

25.01.2020 / 15:41 BiH - Član Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Xiju: Dodatna saradnja Kine i BiH

Dodik čestitao Xiju: Dodatna saradnja Kine i BiH
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Kine Xiju Jinpingu u povodu nastupajuće kineske Nove godine sa željom da ona donese mir, prosperitet i blagostanje prijateljskom kineskom narodu

Sukladno lunarnom kalendaru, godina koja je pred nama trebalo bi da nam otvori nove mogućnosti, donese prosperitet i podari mudrost i vitalnost. Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, primite izraze mog dubokog poštovanja.

Veoma cijenim napore koje kineski predsjednik ulaže na promidžbi mira i suradnje u svijetu, kao i njegovu dosljednu politiku nemiješanja u unutarnja pitanja drugih zemalja.

Koristim ovu prigodu da Vam zahvalim na potpori koji pružate BiH i da ponovim potporu Vašoj inicijativi "Pojas i put", koja nam pruža brojne mogućnosti unapređenja naših odnosa na svim poljima.

Predstojeći Summit inicijative Kina plus 17 zemalja središnje i istočne Europe, koji će biti održan u Pekingu 15. i 16. travnja, bit će sjajna prigoda da se dodatno konkretizira suradnja BiH i Kine, naveo je Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo