1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

25.01.2020 / 17:08 Fudbal - Prijateljski meč

Široki Brijeg i Željezničar remizirali na Pecari

Široki Brijeg i Željezničar remizirali na Pecari
www.fkz.ba

Široki Brijeg i Željezničar remizirali su u prijateljskoj utakmici na Pecari rezultatom 1:1, a dva fudbalera su na ovom susretu morala izaći van igre zbog povreda – Mladen Veselinović i Branimir Cipetić.

Prvi je zaprijetio Široki Brijeg preko Marića u trećoj minuti kada je Kjosevski odbranio, a na drugoj strani tri minute poslije pokušao je Zajmović. U desetoj minuti Pavić je žestoko startovao na Cipetića, koji je nakon toga zbog povrede morao napustiti teren. Stanić i Kvesić su imali šanse, no golman Željezničara bio je siguran.

Uslijedio je mirniji period igre, a onda je Vukoja zaprijetio golu Plavih kada je šutirao malo iznad prečke. Veselinović se povrijedio i morao je izaći iz igre u 32. minuti kada ga je zamijenio Šehić. Pokušao je Jurić glavom u 35. minuti, a četiri minute poslije nakon udarca Stanića lopta je zakačila jednog fudbalera Željezničara i pogodila stativu.

U finišu prvog dijela Širokobriježani su imali dvije velike šanse preko Jurića i Vukoje, no rezultat se nije mijenjao. Nakon tri minute igre u drugom dijelu Angelov je uposlio Kvesića, koji je postigao pogodak za prednost Širokog Brijega. Šutirao je i Angelov u 51. minuti.

Željezničar je došao do poravnanja u 58. minuti, a nakon sjajne akcije pogodio je Zajmović. Angelov je pokušao i iz slobodnjaka u 63. minuti, ali odbranio je Erić. Osmanović je šutirao glavom u 73. minuti, poslije ubačaja Subašića, koji ne nedugo nakon toga također imao priliku.

Erić je odbranio i udarac Hrkača u 81. minuti. U finiš utakmice izgledalo je da će još jedan fudbaler morati van terena, međutim Ikić je nastavio utakmice. Do kraja utakmice nije bilo većih šansi, tako da se ni rezultat nije mijenjao.

NK ŠIROKI BRIJEG – ŽELJEZNIČAR 1:1

NK Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Kvesić, Stanić, Jurin, Vukoja, Radeljić, Glavaš, Jurić, Marić, Nikić. Još su igrali Medić, Enin, Bagarić.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Jovanović, Kosorić, Pavić, Sadiković, Alispahić, Bojo, Zajmović, Veselinović, Lendrić. Još su igrali: Erić, Miletić, Ikić, Šehić, Kono, Subašić, Osmanović, Dacić, Osmanković, Mujezinović, Mehić i Stanić.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo