8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.01.2020 / 14:35 Regija - Koronavirus

Kinezi koji grade autocestu u Crnoj Gori pod zdravstvenim nadzorom

Kinezi koji grade autocestu u Crnoj Gori pod zdravstvenim nadzorom
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Radnici iz Kine koji grade autoput u Crnoj Gori pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, a zbog širenja koronavirusa mjere opreza su pojačane, priopćio je u nedjelju direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Na izgradnji autoceste u Crnoj Gori angažirana je kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja na gradilištu trenutno ima oko dvije tisuće radnika iz Kine. 

"Imaju zdravstvenu ustanovu i u slučaju bilo kakve sumnje obavještavaju nas. To jeste nadzor i mi smo tu nadležni da reagiramo na njihovu eventualnu prijavu, jer nam moraju prijaviti sve", priopćio je Mugoša dnevniku Dan.

On je rekao da je s predstavnicima ambulante koja brine o zdravlju kineskih radnika u Crnoj Gori već obavljen razgovor. Dobili su obvezujuću preporuku da se svi putnici koji dolaze iz Kine, ukoliko imaju povišenu temperaturu ili bilo koji drugi simptom prijave nadležnoj aerodromskoj službi.

"Na svu sreću do sada nismo imali takvih slučajeva", rekao je Mugoša, prenosi Hina.

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova u subotu je priopćilo da su svi crnogorski državljani koji se nalaze u kineskim provincijama koje su pogođene koronavirusom zdravi, te da je veleposlanstvo te zemlje u Kini u stalnom kontaktu sa nadležnim službama u toj zemlji.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo