2°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

26.01.2020 / 18:26 Politika - Burno zasjedanje

GO SP-a podržao Đokića, podržana isključenja tri člana

GO SP-a podržao Đokića, podržana isključenja tri člana
Foto: RTRS
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije održanoj u Doboju, potvrđena je odluku predsjednika Petra Đokića za isključenje tri člana ove stranke Gorana Selaka, Maksima Skoke i Milenka Savanovića.

Sjednica Glavnog odbora je održana nakon što je predsjednik Petar Đokić isključio iz stranke predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Petar Đokić je rekao da je do isključenja trojice članova došlo zbog, kako je ustvrdio, grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.

- Morao sam da donesem takvu odluku jer nije bilo drugog načina da do sjednice Glavnog odbora spriječim bilo kakvo dalje djelovanje koje bi moglo nanijeti štetu partiji. Djelimično smo u tome uspjeli, djelimično nismo - kazao je Đokić.

Dodao je ipak da je "ostavljen prostor da neki narodni poslanici mogu promijeniti svoj stav", ali ne misli tu ne one koji su isključeni iz stranke.

Na sjednici Izvršnog odbora bilo je, kazao je, pokušaja usaglašavanja stavova sa Skokom, Savanovićem i Selakom, ali da su oni odbili "da priznaju da su grubo prekršili program i statut, te da upute izvinjenje članovima, organima i predsjedniku partije".

Maksim Skoko je rekao novinarima u Doboju da će uložiti žalbu na ovu odluku jer je, kako je naveo, Glavni odbor sazvan mimo Statuta partije.

On je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika SP u Narodnoj skupštini čini petoro od ukupno njih sedmoro.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo