7°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

26.01.2020 / 21:42 Košarka - Svijet u šoku

Od Bryanta se opraštaju svjetske zvijezde: Zauvijek ćemo te pamtiti

Od Bryanta se opraštaju svjetske zvijezde: Zauvijek ćemo te pamtiti
Foto: Vijesti.ba
Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, objavili su ESPN, FOX i ostali američki mediji.

Bryant, koji bi u augustu napunio 42 godine, bio je među pet osoba u letjelici koja se srušila kod grada Calabasasa, a nitko u nesreći nije preživio. Tu vijest za portal Variety potvrdila je i policija Los Angelesa.

Vijest o njegovoj smrti munjevito se proširila društvenim mrežama, a kad je postalo jasno da je istinita, sportisti i poznati počeli su se opraštati od legendarnog igrača Los Angeles Lakersa.




Među prvima je reagirao AC Milan, čiji je Bryant bio veliki navijač.

"Nemamo riječi kojima bismo opisali kako se osjećamo nakon vijesti o pogibiji jednog od najvećih sportista u historiji i našeg velikog navijača. Sve naše misli su s njegovom porodicom. Kobe, zauvijek ćemo te pamtiti", objavio je talijanski klub na Twitteru.



Tony Parker: Slomljen sam



Trump: Izvješća govore da su sjajni košarkaš Kobe Bryant i još troje ljudi poginuli u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. To je strašna vijest!

"Ne, Bože, ne!", objavio je na Twitteru Dwyane Wade, a Kevin Love je napisao "Molim te Bože ne, recite da nije istina.

"U šoku sam. Nema tih riječi kojima bih opisao kako se osjećam", objavio je veliki Scottie Pippen.

“Tako sam tužan i prazan. Zbog tebe smo svi počeli voljeti ovu igru. Nikad nećeš biti zaboravljen. Počivaj u miru”, napisao je Džanan Musa.

Edin Džeko je poručio: “Počivaj u miru, Kobe Bryant”, putem zvaničnog Facebook naloga.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo