11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

27.01.2020 / 18:30 Politika - Sastanak u Sarajevu

Košarac i Nelson o političkim i ekonomskim prilikama u BiH

Košarac i Nelson o političkim i ekonomskim prilikama u BiH
Foto: Vijesti.ba
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erika Nelsona (Eric Nelson), sa kojim je razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama u BiH.

Ministar Košarac informisao je ambasadora Nelsona o primarnim ciljevima u radu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te rekao da će funkcionisati na koordinaciji definisanih politika entiteta i Brčko Distrikta, u skladu sa jasnim ustavnim i zakonskim nadležnostima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o razvoju energetskog sektora, poljoprivrede i turizma, kao i o politikama koje je neophodno realizovati u cilju zaštite životne sredine.

Razgovarano je i o spoljnotrgovinskoj razmjeni između dvije zemlje. Na sastanku je ukazano na značaj stanih investicija, te je naglašeno da je neophodno raditi na stvaranju uslova za ulaganje američkih privrednika u BiH.

Fokus razgovora bio je i na ispunjavanju obaveze BiH prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji sa aspekta donošenja odluke o kvalitetu naftnih tečnih derivata. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo