9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.01.2020 / 14:57 Ekonomija - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH

Tegeltija: Raditi na stvaranju povoljnog ekonomskog okruženja

Tegeltija: Raditi na stvaranju povoljnog ekonomskog okruženja

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Spoljnotrgovinske komore BiH, koju je predvodio predsjednik Vanjskotrgovinske komore Vjekoslav Vuković.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uslova za poslovanje domaćih privrednika.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je sagovornike sa opredjeljenjem Savjeta ministara za nastavak reformskih procesa, u skladu sa ustavnim nadležnostima, a koje za cilj imaju podsticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, kao i stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno preduzeti na zaštiti domaće proizvodnje, te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi se povećala njihova konkurentnost. Ovom prilikom postignut je dogovor da Spoljnotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar VTK BiH Zdravko Marinković

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo