-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

28.01.2020 / 23:28 Fudbal - Pogodio i Ibrahimović

Milan nakon fantastičnog preokreta prošao u polufinale Kupa

Milan nakon fantastičnog preokreta prošao u polufinale Kupa
Foto: Twitter
Milan je večeras na San Siru u četvrtfinalu Kupa Italije dočekao Torino, a na kraju smo u njihovom okršaju vidjeli pravu dramu, pošto je pobjednik odlučen tek nakon produžetaka.

Dobro je Milan počeo utakmicu, u kojoj je sve bilo u znaku tragično stradalog legendarnog Kobeja Bryanta (velikog navijača Milana), te već u 12. minuti stigao do vodstva.

Tada je Ante Rebić dodao do Giacoma Bonaventure, koji pogađa za 1:0 vodstvo svog tima.

Od tada nismo mnogo vidjeli od Milana, a na scenu je stupio sjajni defanzivac Torina Bremer, koji s dva gola donosi preokret gostima.

Prvi gol je postigao na asistenciju Verdija u 34. minuti, da bi u nastavku u 71. minuti pogodio i za potpuni preokret nakon dodavanja Aine.

Torino je bio na pragu prolaska u polufinale nakon regularnih 90 minuta, ali je u nadoknadi za 2:2 pogodio Hakan Calhanoglu, koji je u 82. minuti na terenu zamijenio našeg Radeta Krunića.

U produžecima je Milan počeo ofanzivno, ali se Torino uspijevao odbraniti. Ipak, Turčin je bio nezaustavljiv za defanzivce gostiju, pa je i u produžetku pogodio, te tako donio prednost svom timu.

Konačnih 4:2 je postavio Zlatan Ibrahimović u 109. minuti.

Asmir Begović je meč odgledao s klupe.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo