°C
Mostar 13°C
Tuzla °C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

29.01.2020 / 16:25 Fudbal - Pripreme u Međugorju

Željezničar bolji od Rudeša u prijateljskom susretu

Željezničar bolji od Rudeša u prijateljskom susretu
Foto: FK Željezničar
Fudbaleri Željezničara u Međurogrju su odigrali novi pripremni duel i slavili rezultatom 2:1 protiv hrvatskog Rudeša.

Željezničar je duel protiv hrvatskog drugoligaša počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Jovanović, Ikić, Pavić – Bojo, Alispahić – Subašić, Štilić, Veselinović – Zajmović.

Plavi su mnogo bolje otvorili duel, a već nakon 10 minuta Mladen Veselinović je iz odlične šanse pogodio prečku. Isti igrač je zaprijetio nešto kasnije, no na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku za Željezničar su zaigrali: Erić – Stanić, Kosorić, Ikić, Šehić – Osmanović, Mehić – Mujić, Jamak, Mujezinović – Dacić.

Hrvatski tim je nešto bolje otvorio nastavak meča, ali je nakon tačno sat vremena igre Željezničar došao u vodstvo. Strijelac je bio Frane Ikić, defanzivac koji se nalazi na probi u plavom klubu.

Nakon gola Željezničar je mogao i udvostručiti prednost, ali je udarac glavom Osmanovića odbranio gostujući čuvar mreže. Posljednjih desetak minuta bilo je i više nego sadržajno.

Prvo je u 80. minuti Rudeš preko Burića poravnao rezultat, da bi četiri minute kasnije Srđan Stanić sa bijele tačke postavio konačnih 2:1 što je za Plave bio i prvi trijumf na pripremama u Međugorju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo