-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

29.01.2020 / 16:26 BiH - PU Trebinje

S proljećem dolazi više migranata na područje Trebinja

S proljećem dolazi više migranata na područje Trebinja
Foto: NN / Vijesti.ba
Povećan broj migranata će, i pored trenutnog zatišja zbog vremenskih prilika, zasigurno biti nastavljen u proljećnom periodu, rekli su u Policijskoj upravi Trebinje.

"Nadamo se da će novoformirani Savjet ministara određenim zaključcima koji su nam dosad nedostajali i bezbjednosnom strategijom olakšati rad agencijama na terenu, kako bi aktivnosti bile usmjerenije i više koordinisane po ovom pitanju", kazao je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Navodeći da u ovoj policijskoj upravi ne mogu predvidjeti da li će najčešće migrantske maršrute biti bilećko selo Vranjska i trebinjsko selo Ljubomir, Laketa kaže da bi svako predviđanje bilo neozbiljno, ali da se ove oblasti i inače nadziru.

On je podsjetio da je na području Policijske uprave Trebinje u protekloj godini policija kontrolisano 328 migranata koji su ilegalno prešli državnu granicu i to iz pravca Crne Gore, a 317 migranata je bilo bez ikakvih ličnih dokumenata.

"Evidentirana su i četiri krivična djela koja su počinili migranti, što je višestruko povećanje u odnosu na 2018. godinu, a Okružnom javnom tužilaštvu su podnesena tri izvještaja protiv devet lica, kao i još jedan izvještaj protiv dva lica", objasnio je Laketa.

On je naveo da su migranti provaljivali i krali po hercegovačkim kućama.

"Dva lica iz Maroka, od kojih je jedno maloljetno, na području Bileće su otuđili golf četiri, a osumnjičeni su uhvaćeni i predati na dalje postupanje Ministarstvu bezbjednosti BiH, Službi za poslove sa strancima", naveo je Laketa.

Laketa je potvrdio da još nije utvrđen identitet migranta kojeg je nehotice ubio stanovnik sela Vranjska.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo