6°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

09.02.2020 / 08:53 Ostali sportovi - UFC 247

Bektić podijeljenom odlukom sudija poražen od Dana Igea

Bektić podijeljenom odlukom sudija poražen od Dana Igea
Foto: Vijesti.ba
U sklopu sinoćnjeg borilačkog spektakla UFC 247 koji je održan u Houstonu, bh. borac Mirsad Bektić je poražen nakon podijeljene sudijske odluke od Dana Igea.

Američki borac s Havaja tako je našem borcu nanio drugi poraz u nizu i upisao petu uzastopnu pobjedu. U vrlo neizvjesnom meču sudije su dodijelile pobjedu Igeu. Odmah nakon meča i Joe Rogan je rekao kako je borba bila vrlo izjednačena, a suci su ipak Igea proglasili pobjednikom.

Ige je bolje otvorio meč i donekle neočekivano uputio nekoliko udaraca u glavu i tijelo Bektića, ali je bh. borac sa američkom adresom dobro podnio udarce i ostao u meču.

Potom je Bekić nekoliko puta rušio Igea, pokušavao izvesti neku od "poluga" ili gušenja, dominirajući tokom cijele druge runde i dobar dio treće.

Posebno interestantna činjenica je da je tokom borbe u jednom trenutku Bektić imao spreman popularni "single leg takedown" nakon nešto dužeg klinča sa Igeom, ali je u tom trenutku sudija razdvojio borce i vratio ih na startni položaj. Iako ovo nije praksa, osim u slučaju ekstremnog klinča, sudac Dan Margliota je razdvojio borce što se kasnije pokazalo ključnim momentom meča.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo