11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

10.02.2020 / 22:45 Ostali sportovi - Turnir u Grazu

Mostarski Zmajevi ostvarili odličan uspjeh u Austriji

Da je Hercegovina bogata talentima već odavno je poznato, a naročito se to odnosi na osobe iz sfere sporta.

Tome svjedoči i uspjeh Sportske asocijacije "Dragons" iz Mostara, čiji dječaci su igrajući futsal u najboljem svjetlu predstavili Bosnu i Hercegovinu.

U periodu od 6. do 9. februara članovi Sportske asocijacije "Dragons" Mostar su učestvovali na Internacionalnom futsal turniru "Rasenballzentrum 2020" u Grazu. U kategorijama U-9 i U-10 igrali u izuzetno jakoj konkurenciji sa klubovima iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Mostarcima je ovo bio drugi nastup u Austriji, gdje su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine, a sa turnira se vraćaju sa osvojenim prvim (U-10) i četvrtim mjestom (U-9). U svom pohodu na prvo mjesto, talentovana generacija U-10, predvođena trenerom Muhamedom Kajanom i futsalerima Deom Brajkovićem, Saidom Demirovićem, Harunom Šendrom, Danisom Imamovićem, Denisom Gačanicom, Alijem Glamočom i Omerom Mušićem je pomela konkurenciju, GAK, SK Sturm Graz, NK Triglav, LASK Linz i druge uz gol razliku 38:9 da bi u finalu nakon 2:2 u regularnom dijelu, na penale pobijedili NS Gorišnicu iz Slovenije.

Mlađa grupa iz kategorije U-9 je u borbi za treće mjesto, dan ranije poražena od SK Sturm Graz rezultatom 4:3, a ovaj rezultat su izborili futsaleri Adin Softić, Kenan Puščul, Marko Čabrilo, Hajrudin Dizdar, Tarik Hamzai i Džan Marić.



Pored turnira u Grazu, mali Zmajevi su obišli GNK Dinamo Zagreb i stadion Maksimir, gdje su im prezentovani sportski sadržaji na stadionu prvaka Hrvatske od jako susretljivih uposlenika Modrih, a kasnije su uživali u nizu drugih turističkih i zabavnih sadržaja u Zagrebu i Grazu. Zanimljivo je spomenuti podatak da su Zmajevi u istom danu igrali utakmice Futsal lige mladih u Mostaru i turnir u Grazu, što govori o ambicijama, upornosti i kvaliteti rada ekipe predvođene trenerima Adisom Obadom, Elvirom Tabakovićem i Muhamedom Kajanom. Na turniru su ostvareni novi kontakti i dogovoreni novi turniri.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo