5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

17.02.2020 / 20:56 Tenis - 2:1

Brkić i Čilić poraženi u prvom zajedničkom meču u Marseju

Brkić i Čilić poraženi u prvom zajedničkom meču u Marseju

Tomislav Brkić i Marin Čilić odigrali su prvi zajednički meč u dublu, a bili su blizu pobjede protiv favorizovanog para Wesley Koolhof – Nikola Mektić. Holandsko-hrvatska kombinacija bila je bolja u prvom kolu ATP turnira u Marseju sa 2:1. (7:5, 1:6, 12:10).

Na početku prvog seta obje kombinacije imale su po jednu brejk loptu, koje nisu iskoristili. Ipak, Koolhof i Mektić iskoristili su drugu brejk loptu u 11. gemu, a zatim su odservirali za 7:5 i tako poveli sa 1:0 u setovima.

Brkić i Čilić su odigrali sjajno drugi set. Odlično su servirali, a dva puta su oduzimali servis svojim protivnicima, u četvrtom i šestom gemu, te im je to bilo dovoljno da dobiju drugi set sa 6:1.

Uslijedila je drama u trećem odlučujućem setu. Brkić i Čilić su prvi imali brejk prednosti, ali holandsko-hrvatska kombinacija je uspjela okrenuti i došli su do dvije vezane meč lopte, koje su spasili bh. i hrvatski teniser.

Imali su Brkić i Čilić jednu meč loptu na protivnički servis, koji nisu iskoristili i zatim su oni ponudili Koolhofu i Mektiću još jednu priliku da završe meč, što su oni i iskoristili.

ilić jako rijetko igra mečeve u parovima, a prošle godine odigrao je samo tri takva. Igrao je jedan meč u kombinaciji sa Ivanom Dodigom i dva sa Pablom Cuevasom.

S druge strane Brkić je više posvećen dubl karijeri, a već duži period nastupao je sa Antom Pavićem, s kojim je bilježio veoma zapažene rezultate. Brkić i Pavić su zajedno osvojili osam challenger titula.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo